Zurück

ⓘ Timmerhorst is en plattdüütsch Musikgrupp ut Sleswig-Holsteen. Een Fruu un veer Mannslüüd. Angelika Salewski speelt de Treckfiedel, ehr Mann Andreas Salewski, s ..



Timmerhorst
                                     

ⓘ Timmerhorst

Timmerhorst is en plattdüütsch Musikgrupp ut Sleswig-Holsteen. Een Fruu un veer Mannslüüd.

Angelika Salewski speelt de Treckfiedel, ehr Mann Andreas Salewski, speelt Slagtüüch, sien Broder Christoph Salewski bedeent den Elektrobass, ehren Vedder Joachim Hinz speelt Banjo un de Gitarr un ehren Fründ Joachim Beyer speelt ok de Gitarr. Dorto warrt op Plattdüütsch sungen.

Se sünd siet 1980 tosamen un kummt ut Haffkrug bi de Lübecker Bucht an de Oostsee.

Se hebbt internatschonal all in Chicago, New York, in Milwaukee bi’t German Fest, in Hongkong, Kapstadt, London, Cork in Irland, un Wien speelt und sungen. Se hebbt in Düütschland in Stuttgart, München, Berlin, Kiel, Rostock un annerswo Erfolge fiert.

In’t Johr 2001 is Timmerhorst för ehr Verdeenst üm de plattdüütsche Spraak mit den Kulturpries vun’n Kreis Ostholstein uttekent worrn.

In över 50 Rundfunk- un Fernsehsendungen weren se dorbi. Negen CDs un Liveoptreed, de nich mehr to tellen sünd, hebbt de Timmerhorst wiet över de Landesgrenzen bekannt makt. So enstunn ok de Titel "Plattdüütsch all over the world". Anner bekannte Leder sünd "Gooden Dag, ook", "Hüüt Abend schall he wedder bi" un "De ole Damplok".

                                     

1. Diskografie

  • 2006 Schmetterling mien gode Fründ
  • 1992 Mast- und Schotbruchsamba
  • 1987 Timmerhorst 2
  • 2015 FIEFUNDÖRTIG – Dat Best ut 35 Johr’n
  • 1996 100 %
  • 2000 Timmerhorst 20 Jahre
  • 1991 Wochenend
  • 1993 Hau Rin
  • 1985 Timmerhorst 1
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →