Zurück

ⓘ De Plattfööt sünd ene plattdüütsche Folklore-Grupp ut Mekelnborg-Vörpommern, bestahn ut de twee Muskanten Peter Wilke un Klaus Lass. De bekanntesten Hits sünd D ..



                                     

ⓘ De Plattfööt

De Plattfööt sünd ene plattdüütsche Folklore-Grupp ut Mekelnborg-Vörpommern, bestahn ut de twee Muskanten Peter Wilke un Klaus Lass.

De bekanntesten Hits sünd "Disco up’n Dörp", "Fru Püttelkow ut Hagenow", "De Isenbahnboomupundaldreier". Peter Wilke un Klaus Lass kümmt ut Rostock un sünd siet en poor Johren sowoll in Swerin Peter Wilke as ok in Warnemünn Klaus Lass to Huus. De Plattfööt gifft dat siet 1979. Bi’n Hörfunk, bi’t Feernsehn un Schallplatt sünd bether över 100 Titels produzeert worrn un se wurrn mit den Fritz-Reuter-Kunstpries uttekent. Bet hüüt enstan’n veer LPs un söss CDs. Dörch johrelange Medienpräsenz, vele Live-Uptreed ok in Sweden, Österriek un sogor in Singapur sünd De Plattfööt enen groten Publikum bekannt und ehre Erfolgen gahn wiet över de Grenzen Mekelnborg-Vörpommerns rut. Ehr Motto is: "Kort is dien Leben un lang’ büst du dod. Minsch, blot nich argern, ne, lachen deit good!" Rudolf Tarnow.

                                     

1. Diskografie

  • 2000: 20 Best of Plattfööt. Album
  • 1981: Disco up’n Dörp. Single
  • 2008: Ümmer noch eenmol. Album
  • 1995: Evergreens des Nordens. Album
  • 1985: Songs ut Meckelbörg. Album
  • 1992: Hubertusjagd. Single
  • 1999: Nie wieder Mallorca! Single
  • 1983: Remmi Demmi. Single
  • 1993: Wat is denn dat? Album
  • 1989: Wenn du ok Plattfööt hest. Album
  • 1982: Platt for ju. Album
  • 1997: Rolf mit’n Golf. Single
  • 1999: Ierst mal ganz langsam. Album
  • 2005: Kofferradio. Album
  • 1991: God’n Dag ok. Album
  • 1998: Wat is dat Schönst’ an Wihnachten. Album
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →